open-navfaktor-logo
search
Gornji Vakuf
Četiri smrtna slučaja u istoj porodici: Građani uputili inicijativu za proglašenje Dana žalosti
Veliku tragediju za cijeli Gornji Vakuf predstavljaju četiri smrti iz porodice Šehić u vremenskom razdoblju od samo četiri mjeseca.
31.03.2021. u 08:14
get url
text

Prošle godine u mjesecu novembru, tačnije 26.11.2020. umro je Vahid Šehić, dugogodišnji direktor MSŠ Gornji Vakuf, u 64. godini života.

Nedugo nakon toga, 06.2.2021. godine, njegova kćer Amra (rođ. Šehić) Gafić u 34. godini svoga života je napustila ovaj svijet. Amra je iza sebe ostavila svoju majku Enisu, kćerkicu Amilu, supruga Aida i braću Ermina i Irfana.

Nakon smrti Amre, vijest o ugašenom mladom životu uzdrmala je srednju Bosnu. Naročito teško je to palo njenoj majci Enisi, koja je od tada u teškom psihičkom stanju.

Šehić (rođ. Čaušević) Fata, majka rahm. Vahida Šehića, a Amrina nane, preselila je na bolji svijet 07.3.2021. godine, u 85. godini života, a jučer je na bolji svijet preselila i majka Enisa, u svojoj 61. godini života.

Dženaza će se obaviti danas nakon podne-namaza na mezarju Rakovice.

Četiri smrti u ovoj porodici kroz četiri mjeseca zasigurno su veliki gubitak, kako užoj i široj porodici, rodbini i prijateljima, tako i za općinu.

Povodom navedenog slijeda događaja i četiri smrti u ovoj općini podnesena je inicijativa za proglašenjem Dana žalosti u općini Gornji Vakuf.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.