open-navfaktor-logo
search
"Pogoršana situacija"
Četnici se uplašili EUFOR-a: Ravnogorci otkazali postrojavanje u Višegradu
Ravnogorski pokret otkazao je postrojavanje u Višegradu koje je bilo zakazano za nedjelju, 13. mart u Višegradu.
10.03.2022. u 19:15
get url
text

- Poštovana braćo Ravnogorci, obavještavamo vas da predviđeni parastos našem Čiča Draži (osuđeni ratni zločinac iz Drgog svjetskog rata Draža Mihailović op.a.) koji je zakazan za 13. mart 2022. godine u Draževini kod Višegrada neće se održati kako je prvobitno bilo planirano - objavili su u saopćenju u kojem je naglašeno da je razlog " novonastala i pogoršana situacija u svijetu i našem okruženju, te povećano prisustvo pripadnika snaga EUFOR-a na našim prostorima".

Ove godine planirano je obavljanje parastosa u manjem obimu i u civilnoj odjeći, poručili su.

– Znači, neće biti postrojavanja. Veliki je pritisak stranih i domaćih faktora iz federalnog djela BiH, medijskih kuća iz FBiH na našu organizaciju, moramo biti pametni i mudri – naglasili su iz ovog udruženja građana koje baštini tradiciju zloglasnog četničkog pokreta iz Drugog svjetskog rata koji je počinio masovne zločine nad Bošnjacima Podrinja.

VEZANI TEKST - Bužimljani negirali navode da idu u Višegrad praviti nerede: Sve je to srpska propaganda

Jutros je nekoliko Udruženja iz Bužima, predsjednici RVI Bužim, UDB OOR 92-95 Bužim, OPŠ i PB Bužim i 505. Viteška, reagiralo zajedničkim saopćenjem na pisanje pojedinih medija da će Bužimljani u Višegradu izazvati incident zbog okupljanja ravnogorskog četničkog pokreta.

- Još jednom podsjećamo da mi u Bužimu obilježavamo naše pobjede nad neprijateljima na dostojanstven način bez da koga provociramo, a također ne želimo i da neko nas provocira ili daje lažne informacije da ćemo mi Bužimljani negdje doći nekoga provocirat - poručili su.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.