open-navfaktor-logo
search
Pripreme za zimu u ZOI'84
Četverosjed uskoro u funkciji, dnevna karta na Jahorini 76, a na Bjelašnici 42 KM
Ljubiteljima zimskih sportova na Bjelašnici u novoj skijaškoj sezoni trebao bi konačno biti na raspolaganju četverosjed koji je instaliran 2017. godine, ali bi tek sada trebao biti u funkciji.
15.11.2022. u 07:53
get url
text

- Na četverosjedu sve ide planiranom dinamikom radova. Trebao bi biti završen i montiran do 15. decembra, te pušten u funkciju do kraja godine. Montirana je izlazna stanica, kao i tri stuba. Ostaje još polazna stanica i četiri stuba. Ne vidimo razloga za probijanje rokova - kaže Jasmin Mehić, direktor ZOI'84.

Kako ističe, potpuno spremni dočekuju predstojeću sezonu.

- Kao i prethodne godine spremni smo da počnemo praviti snijeg 25. ili 26. novembra. Naravno za to nam je potrebno da temperatura padne ispod -2 stepena Celzijusova i počinjemo praviti snijeg na dijelovima gdje je to moguće. Očekujemo da otvaranje dijelova skijališta bude 10. decembra – nastavlja Mehić.

Jasmin Mehić: Na četverosjedu sve ide planiranom dinamikom radova

Prvi čovjek ZOI'84 prokomentarisao je poskupljenje cijena karata na Bjelašnici, ali i Jahorini i u evropskim ski-centrima.

- Možemo se pohvaliti da smo cjenovno ostali jedno od najjeftinijih skijališta u regionu. Cijena dnevne karte je povećana za 15 posto, a imali smo povećanje električne energije za 40 posto. Cijene u skijalištima u Evropi su otišle iznad 25 posto. U Austriji su cijene između 64 i 75 eura. Na Jahorini je cijena od 76 KM, a kod nas dnevna karta košta 42 KM. Mislimo da je to jako konkuretna cijena, iako je, naravno, u divljanju cijena sve preskupo – kaže Mehić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.