open-navfaktor-logo
search
Normalizacija rada
Cijena testa na koronavirus u SKB-u Mostar 215 KM
S obzirom na trenutno povoljnu epidemiološku situaciju kao i preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH i HNK, iz Sveučilišne kliničke bolnice ističu da su poduzete sve mjere i aktivnosti vezane za normalizaciju rada.
18.05.2020. u 16:10
get url
text

Napominju kako su se u SKB Mostar počeli obavljati svi specijalističko- konsultativni pregledi. Prilikom dolaska, dodaju, pacijent je obvezan donijeti uputnicu, eventualne ranije nalaze i epidemiološki list koji se popunjava u pripadajućem Domu zdravlja.

- Prije zakazanih operativnih zahvata obvezno je testiranje na COVID-19. Klinički zavod za mikrobiologiju nastavlja sa svakodnevnim testiranjima na COVID-19 medicinski indiciranih pacijenata, a pored toga obavlja i tzv. komercijalna testiranja na COVID- 19 za osobe koje putuju u inostranstvo, a čija je cijena prihvaćena u skladu preporuke važećeg cjenovniika zdravstvenih usluga Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja (ukupna cijena molekularnog testa COVID-19 je 215,20 KM) - ističu iz SKB-a.

Smatraju važnim za istaknuti da se na području Hercegovine jedino u SKB Mostar obavljaju testiranja PCR metodom čiji se rezultati smatraju apsolutno i jedino relevantnim kao pokazatelj prisutnosti virusa u organizmu te su kao takvi mjerodavni za putovanja u inostranstvo.

- Klinika za kožne bolesti, koja je u proteklom periodu bila izmještena, vratila se u svoje prostorije na 3. sprat bolničke zgrade u ul. Kralja Tvrtka te je počela s radom u punom kapacitetu. Klinika za infektivne bolesti, također je počela s redovnim radom te prima sve infektološke bolesnik svojim prostorijama na 2. spratu spomenute bolničke zgrade - navode iz SKB-a.

Trijažni šator ispred Klinike za infektivne bolesti će se koristiti i dalje za obradu suspektnih bolesnika na COVID-19 infekciju, a prostorije Respiracijskog centra u prizemlju, do daljnjeg će ostati u punoj pripravnosti spremne za eventualni prijem novih COVID-19 bolesnika.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.