open-navfaktor-logo
search
Besplatno testiranje
Čijim novcem Forto časti navijače Veleža testovima na koronu i koji su njegovi interesi
Obećao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto da će svim navijačima Fudbalskog kluba Velež koji imaju kartu za utakmicu koja će se održati u četvrtak u Sarajevu, osigurati besplatne testove na koronavirus.
07.07.2021. u 16:14
get url
text

- Bit će mi čast da zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo svim navijačima FK Veleža, koji posjeduju kartu za utakmicu u četvrtak, ponudim uslugu besplatnog rapid antigen testiranja, kako bi u skladu sa epidemiološkim mjerama mogli uživati bodreći Rođene na Grbavici. Direktor Veleža je već u kontaktu sa JU Dom Zdravlja KS kako bi dogovorili detalje. Veležu želimo pobjedu, a navijačima zdravlje – napisao je prije nekoliko dana Forto na društvenim mrežama.

Par dana kasnije stiže obavještenje iz Vlade KS da su putem JU Dom zdravlja osigurali brzo antigen testiranje na koronavirus za navijače Veleža, kao i sve one koji su kupili kartu za utakmicu UEFA Konferencijske lige protiv Coleraine iz Sjeverne Irske, koja će se odigrati 8. jula na Grbavici, a kako bi je pratili u sigurnom okruženju.

- Testiranje će početi na dan utakmice, u četvrtak u 10 sati, na drive-in punktu Vrbanja, za što je JU Dom zdravlja osigurala i neophodno osoblje. U organizaciju testiranja uključen je i FK Velež. Testiranje je obavezno, a negativan antigenski test će biti uvjet za ulazak na tribine – navode iz Vlade KS.

Pitali smo JU Dom zdravlja KS koliko će navijača biti testirano i koliko koštaju testovi, na što su nam odgovorili da je testiranje osigurala Vlada KS te da njih pitamo za detalje.

- Dom zdravlja KS će obaviti tehnički dio posla, u kontaktima sa upravom FK Velež najavljeno je 2.500-3.000 navijača, a za cijenu testova trebate pitati Zavod zdravstvenog osiguranja KS koji ih je nabavio – kazao je Nenad Marilović, šef Službe za protokol i press službe KS.

Tako da ni iz Vlade nismo dobili informaciju koliko će testiranje koštati.

Pitali smo zatim i u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS koliko koštaju brzi antigen testovi za navijače, na što nam je rečeno kako nisu upoznati sa testiranjem navijača i obećanjem Vlade navijačima Veleža.

Premijer Forto je morao znati sa koliko novca raspolaže, odnosno koliko će novca građana KS potrošiti da bi počastio navijače Veleža, a nepoznati su interesi premijera Forte u ovom slučaju.

Slučajno ili ne, veliki navijač Veleža je i njegov koalicioni partner i kolega zastupnik i ministar Aljoša Čampara koji skoro da ne propušta utakmice ovog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.