open-navfaktor-logo
search
Utvrđivanje rezultata
CIK donio novu naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića iz pet gradova
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) sinoć je na sjednici razmatrala zahtjeve za ponovno brojanje glasova i u vezi s tim je odlučila donijeti Naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.
27.10.2022. u 08:12
get url
text

Usvojene su naredbe koje će biti objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da su danom objave dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

CIKBiH je naredio Glavnom centru za brojanje da izvrši brojanje glasačkih listića sa pojedinih redovnih biračkih mjesta i utvrdi rezultate izbora u osnovnim izbornim jedinicama Goražde, Živinice, Mostar, Čelinac i Banja Luka.

U cilju pravilnog utvrđivanja rezultata za predsjednika i potpredsjednike RS-a CIKBiH je usvojio po službenoj dužnosti Naredbu o otvaranju svih vreća sa glasačkim listićima sa biračkog mjesta 007B029, te da se izvrši uvid da li se u njima nalaze glasački listići za predsjednika i potpredsjednike RS-a. Po ovoj naredbi Glavni centar za brojanje će postupiti odmah, saopćio je CIKBiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.