open-navfaktor-logo
search
Prijevremeni izbori
CIK ovjerio kandidature Čengića i Selimbegovića za načelnika Općine Stari Grad
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) danas je na 62. sjednici na osnovu Izvještaja o izvršenim provjerama predloženih kandidata za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo ovjerila kandidature Irfana Čengića (SDP) i Dženana Selimbegovića (SDA), saopćeno je iz CIK-a.
21.09.2023. u 13:50
get url
text

- Nakon što je u skladu sa Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo provedeno žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću, danas je Centralna izborna komisija BiH donijela Odluku o utvrđivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za prijevremene izbore za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

O postupku žrijebanja je sačinjen zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom, biti dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH - saopćeno je.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo će biti održati u nedjelju, 29. oktobra.

CIK je donio odluku o održavanju prijevremenih izbora u Općini Stari Grad Sarajevo 29.10.2023. godine, a nakon što je prethodno utvrdio da je postupak opoziva načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, proveden u skladu sa zakonom te da mu prestaje mandat načelnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.