open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
CIK ovjerio kandidature Lende i Bradare, Srbin nije predložen, ovjerene i liste za Dom naroda BiH
Centralna izbornakomisija (CIK) Bosne i Hercegovine ovjerila je predložene kandidate za predsjednika i potpredsjednika FBiH, kao i sve kandidatske liste za izbor delegata iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
20.01.2023. u 14:44
get url
text

VEZANI TEKST - Kandidati za Vijeća ministara: Zašto su Krišto i Konaković na listama i za državni Dom naroda

Ovo je urađeno jer je nakon provjera utvrđeno da svi zadovoljavaju uvjete. Izvještaje o izvršenim provjerama CIK je usvojio danas.

Suad Arnautović, predsjednik CIK-a, je napomenuo da postoji i rok žalbe, ali da se u narednoj sedmici može zakazati sjednica Parlamenta i završiti ovaj posao.

Tako je CIK danas ovjerio dva kandidata za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, a radi se o Refiku Lendi (SDA) kojeg je predložila grupa od 13 delegata iz reda bošnjačkog naroda Doma naroda Parlamenta FBiH, te o Lidiji Bradari (HDZ) koju je predložila grupa od 22 delegata iz reda hrvatskog naroda Parlamenta FBiH.

Kandidat za (pot)predsjednika FBiH iz reda srpskog naroda nije predložen.

Ovjereno je i svih 13 kandidatskih listi za izbor delegata iz FBiH u Dom naroda Parlamenta BiH i to šest listi na kojima je 14 kandidata iz reda bošnjačkog i sedam listi na kojima je 27 kandidata iz reda hrvatskog naroda.

U nastavku pogledajte o kome se sve radi.

Lista kandidata

Lista kandidata

 

Liste kandidata iz reda bošnjačkog naroda

Lista kandidata

Lista kandidata

Lista kandidata

Liste kandidata iz reda hrvatskog naroda

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.