open-navfaktor-logo
search
Prijevremeni izbori
CIKBiH naredio otvaranje vreća s izbornim materijalom za dva biračka mjesta u Bihaću
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas je donijela Naredbu za otvaranje vreća sa izbornim materijalom i brojanje glasačkih listića za dva biračka mjesta u Bihaću, a nakon što su jučer održani prijevremeni izbori za gradonačelnika Bihaća.
06.02.2023. u 14:07
get url
text

U cilјu pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u osnovnoj izbornoj jedinici Bihać, Centralna izborna komisija BiH je odobrila otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na biračkim mjestima 003A016 i 003A037.

Gradska izborna komisija Bihać je 6. februara 2023. godine podnijela zahtjeve za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata na navedena dva biračka mjesta, s obzirom da je nakon unosa i kontrole rezultata utvrđena nepravilnost, jer broj glasačkih listića u glasačkim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića, saopćeno je iz CIK-a BiH.

O terminu pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata Gradska izborna komisija Bihać će obavijestiti akreditovane posmatrače.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.