open-navfaktor-logo
search
Prijeti opasnost
Civilna zaštita Općine Centar Sarajevo: Ko je obavezan čistiti snijeg i uklanjati ledenice
Imajući u vidu da je sa toplijim vremenskim prilikama povećana opasnost od obrušavanja snijega i leda sa krovova zgrada, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo poziva stanare i upravitelje zgrada da uklone snijeg i ledenice sa svojih objekata.
28.02.2023. u 13:01
get url
text

- Poznato je da prolaznicima i parkiranim automobilima nerijetko prijeti opasnost od obrušavanja snijega i leda sa krovova zgrada. U smislu preventivnog djelovanja na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća apelujemo na građane da poduzmu sve aktivnosti za bezbjedno uklanjanje leda i snijega sa krovova i ispred svojih stambenih objekata - saopćeno je iz Službe za civilnu zaštitu Općine Centar.

Iz općinske Službe podsjećaju građane, tačnije vlasnike i upravitelje zgrada, na njihove obaveze koje proizilaze iz Zakona o komunalnoj čistoći ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj 14/16, 43/16 i 19/17,  član 45.,46.,47.,48.,51. i 52.) i Zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj 19/17, član 37. i 38.).

S obzirom na navedeno, mole se građani da lično ili preko svojih upravitelja provjere stanje i po potrebi hitno uklone snijeg i led sa krovova i ispred svojih zgrada, dodaje se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.