open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Članovi kolegija oba doma PSBiH sastali se s delegacijom iz Turske na čelu s Erdoganom
Članovi kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastali su se s delegacijom Republike Turske koju predvodi predsjednik države Recep Tayyip Erdogan.
06.09.2022. u 17:28
get url
text
Erdogan-PSBiH
Erdogan-PSBiH

Dočeku u Sarajevu prisustvovali su predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Bakir Izetbegović te prva zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto i drugi zamjenik predsjedavajućeg Denis Zvizdić, kao i delegatkinja u Domu naroda PSBiH Lidija Bradara.

U pratnji Erdogana, pored članova njegovog kabineta, doputovali su i njegova supruga Emine Erdogan, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, ministar nacionalne obrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, šef Ureda za namjensku industriju pri Uredu predsjednika Turske Ismail Demir, predsjednik Uprave za vjerske poslove Ali Erbas te brojni predstavnici Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Nakon Sarajeva, turski predsjednik putuje u Beograd, gdje ga pored sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vućićem, očekuje niz programa.

Posljednja stanica šire regionalne turneje bit će Hrvatska. Erdogan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejom Plenkovićem. Predsjednik Turske će otvoriti i Islamski kulturni centar u Sisku, koji je izgrađen uz podršku Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA). Predviđen je poslovni forum i u Hrvatskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.