open-navfaktor-logo
search
Blagdan
Članovi Predsjedništva BiH čestitali Kurban-bajram
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik čestitali su Kurban-bajram
09.08.2019. u 12:31
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazoviću i svim muslimanima u BiH i dijaspori povodom Kurban-bajrama:

"Vama i svim muslimanima u BiH i dijaspori čestitam Kurban-bajram. Ovaj najznačajniji islamski praznik simboliše žrtvu i odricanje. Iznova nas podsjeća na to da, odanošću i ljubavlju prema drugome, trebamo graditi odnose na toleranciji i međusobnom poštоvanju. Želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Bajram šerif mubarek olsun!"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori povodom Kurban-bajrama.

"Kurban-bajram nas podsjeća na iskušenja kroz koja smo prošli, i kao pojedinci i kao zajednica, u proteklom periodu, te jača naš duh kako bismo spremniji dočekali sva ona iskušenja koja su tek pred nama. Vrijeme praznika je prilika da potvrdimo bazične vrijednosti naše zajednice, u okvirima viševjekovne bosanskohercegovačke tradicije, zasnovane na duhu međusobnog povjerenja i uvažavanja.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Kurban-bajram, uz iskrene želje da ove praznične dane provedu u zdravlju i rahatluku, dijeleći radost sa svojim porodicama i komšijama.

Bajram šerif mubarek olsun!"

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim muslimanima predstojeći praznik Kurban-bajram sa željom da ovaj veliki praznik proslave u zdravlju i veselju sa svojim najmilijim.

- Želim vam da Kurban-bajram dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja i da predstojeći praznik donese mir i radost u vaše domove, navodi se u čestitki koju je Dodik uputio poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim muslimanima u BiH - saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.