open-navfaktor-logo
search
Upućeni telegrami
Članovi Predsjedništva BiH izrazili saučešće nakon zemljotresa u Siriji i Turskoj
Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu i predsjedniku Sirijske Arapske Republike Basharu al-Assadu povodom razornih zemljotresa koji su pogodili ove zemlje.
06.02.2023. u 11:27
get url
text

- Sa iskrenom žalošću primila sam vijest o razornim zemljotresima koji su odnijeli veliki broj ljudskih žrtava i pričinili ogromnu materijalnu štetu.

Povodom velike tragedije koja vas je zadesila, primite izraze najdubljeg saučešća.

Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete riječi iskrenog saosjećanja, a povrijeđenima želje za što skoriji oporavak - navodi se u telegramu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izrazio je saučešće povodom zemljotresa u Turskoj i Siriji.

- Duboko su me pogodile vijesti o posljedicama zemljotresa u Turskoj i Siriji. Iskreno se nadam da razmjere stradanja građana Turske i Sirije neće biti onakve kakve se u ovom teškom trenutku pretpostavljaju - naveo je Komšić.

Izrzio je najdublje saučešće svim građanima Turske i Sirije i porodicama stradalih, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, povodom razornog zemljotresa.

- Poštovani gospodine predsjedniče,

sa velikom tugom sam primio vijest o stradanju i gubitku ljudskih života u razornom zemljotresu koji je pogodio Republiku Tursku. Duboko saosjećam sa Vama, porodicama žrtava i prijateljskim narodom Turske.

Naše misli i srca su sa porodicama koje su izgubile svoje voljene. Molim Vas, gospodine predsjedniče, prenesite moje iskrene riječi saučešća porodicama nastradalih u ovako tragičnim okolnostima, kao i želje za brzim oporavkom svim povrijeđenima - navodi se u telegramu saučešća koji je uputio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.