open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Članovi Predsjedništva BiH sastali se sa evropskim komesarom Varhelyijem
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se sa komesarom Evropske unije (EU) za susjedske odnose i proširenje Oliverom Varhelyijem koji se nalazi u posjeti Sarajevu.
28.11.2022. u 15:29
get url
text

Varhelyi je danas stigao u službenu posjetu BiH nakon što je prošle sedmice izjavio kako se nada da će Bosna i Hercegovina u decembru dobiti kandidatski status za EU.

Varhelyi se prvo sastao sa članovima Predsjedništva BiH, a potom će se susresti s predsjedavajućim Vijeća ministara i njegovim zamjenicima.

{$galerijaFotografija}

Očekuje se da će glavne teme razgovora biti evropski put BiH i reforme koje je potrebno provesti s ciljem dobijanja kandidatskog statusa.

Varhelyi će također održati sastanke i u kontekstu podrške EU-a Bosni i Hercegovini u upravljanju migracijama i svjedočit će ceremoniji potpisivanja memoranduma o razumijevanju između Ministarstva sigurnosti BiH i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) po pitanju dobrovoljnog i nedobrovoljnog povratka.

AA-20221128-29576854-29576845-SASTANAK_KOMESARA_EVROPSKE_UNIJE_ZA_SUSJEDSTVO_I_PROSIRENJE_OLIVERA_VARHELYIJA_S_CLANOVIMA_PREDSJEDNISTVA_BIH.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.