open-navfaktor-logo
search
Teški trenuci
Članovi Predsjedništva BiH uputili telegrame saučešća: Poziv institucijama da pomognu Albaniji
U ovim teškim trenucima iskazujemo duboko saosjećanje i solidarnost s vama, naveo je Džaferović
26.11.2019. u 11:35
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram sauščešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti povodom stradanja građana Republike Albanije u zemljotresu koji je zahvatio ovu zemlju.

-Dozvolite da u ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izrazim najdbulje saučešće povodom stradanja građana Republike Albanije, nakon zemljotresa koji je pogodio Vašu zemlju. Također, želim izraziti iskrene želje za brz oporavak svih povrijeđenih - naveo je Komšić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je također telegram saučešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti.

-Poštovani predsjedniče Meta, primite izraze mog dubokog saučešća povodom tragedije prouzrokovane zemljotresom koji je pogodio Vašu zemlju. U ovim teškim trenucima iskazujemo duboko saosjećanje i solidarnost s vama. Molim Vas da izraze saučešća prenesete porodicama nastradalih i cijelom albanskom narodu - navodi se u telegramu.

Džaferović je pozvao institucije i humanitarne organizacije u Bosni i Hercegovini, da u skladu sa svojim mogućnostima, ponude pomoć pogođenim područjima u Albaniji, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je također telegram saučešća predsjedniku Republike Albanije Iliru Meti.

-Sa velikim žaljenjem i tugom primili smo vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, a posebno zbog žrtava ove prirodne katastrofe. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze iskrenog saučešća i solidarnosti zbog bola koji ih je zadesio - navodi se u telegramu.

Dodik je naglasio da javnost sa posebnom pažnjom prati napore spasilačkih ekipa na pronalaženju preživjelih, sa željom da se što prije prevaziđu posljedice ove elementarne nepogode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.