open-navfaktor-logo
search
Javno preduzeće
Članovi Skupštine Sarajevogasa: Punomoćnici Vlade KS pokazali nezrelost i bahatost
Ovakvim postupanjem Vlada KS još jednom pokazuje nedosljednost i potpuno suprotno djelovanje od deklarativnog opredjeljenja za poštivanje principa zakonitosti, ističu
15.08.2019. u 14:47
get url
text

Članovi Skupštine Sarajevogasa oglasili su se saopćenjem za javnost u kome navode da su, prema njihovim informacijama, 14. augusta punomoćnici Vlade KS održali sjednicu Skupštine preduzeća u sjedištu Sarajevogasa, na kojoj su prema predloženom dnevnom redu planirali smijeniti aktuelni Nadzorni odbor preduzeća.

-Vlada KS nije zvanično obavijestila aktuelne (sada bivše) članove Skupštine Sarajevogasa o prestanku mandata i razlozima za prestanak mandata prije isteka perioda na koji su imenovani, a Sarajevogas je pisanim putem obaviješten sat prije termina održavanja sjednice - navode predsjednik i član Skupštine Sarajevogasa Imer Poračanin i Enver Išerić.

Dodaju da je Skupština Sarajevogasa u mandatnom periodu savjesno, odlučno i odgovorno obavljala povjerenu funkciju i ne može prihvatiti ovako nezakonito i netransparentno ponašanje Vlade KS.

-Ovakvim postupanjem Vlada KS još jednom pokazuje nedosljednost i potpuno suprotno djelovanje od deklarativnog opredjeljenja za poštivanje principa zakonitosti. Jučerašnji nastup punomoćnika Vlade KS koji su zakazali i održali sjednicu suprotno odredbama Odluke o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti KS pokazuje nezrelost i demonstriranje bahatosti na samom početku obavljanja povjerene funkcije - poručuju Poračanin i Išerić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.