open-navfaktor-logo
search
Dom naroda upozorio
Članovi Vijeća ministara ne dolaze na sjednice u Parlament BiH, mada bi po zakonu morali
Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počela je danas postavljanjem delegatskih pitanja na koja pak nije imao ko odgovoriti jer većina članova Vijeća ministara Bosne i Hercegovine ni ovaj put nije bila prisutna.
18.04.2023. u 12:14
get url
text

Prisustvo zasjedanjima oba doma bh. Parlamenta obaveza je po Zakonu o Vijeću ministara BiH.

Delegat Sredoje Nović (SNSD) kazao je da bi volio da se Vijeće ministara konačno referira o danima održavanja sjednica, nakon što je ranije iz Parlamenta BiH zatraženo da se usaglase termini kako bi sjednicama domova prisustvovali članovi Vijeća ministara.

Nikola Špirić (SNSD), predsjedvajući Doma naroda, istakao je da ih je Vijeće ministara BiH zamolilo samo da sjednice doma ne održavaju četvrtkom kako ne bi remetili njihov tajming održavanja sjenica.

Uprkos tome, ni danas nisu na sjednici Doma naroda mada je utorak.

- Nadam se da prate zasjednje i da su dobili ovu poruku da bi bilo poželjno da se redovno pojavljuju na našim sjednicama – dodao je Špirić.

Za sutra, dakle srijedu, zakazana je sjednica Zastupničkog doma Parlamentrane skupštine BiH, ali je za isti dan zakazana sjednica Vijeća ministara BiH pa bi se moglo očekivati da članova Vijeća ministara ne bude ni na sjednici Zastupničkog doma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.