open-navfaktor-logo
search
Demonstracija sile
Članovima Naše stranke policija RS-a nije dala da priđu mjestu Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a
Članovi Naše stranke Duška Jurišić, Miomirka Melank, Alen Girt i Dragan Mioković namjeravali su danas na Dan državnosti Bosne i Hercegovine obići i položiti cvijeće u Muzeju Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, ali to im nije dozvolila policija RS-a.
25.11.2023. u 13:36
get url
text
Dragan Mioković
Dragan Mioković

U Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. godine održano je Prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a na kojem je Bosni i Hercegovini obnovljena državnost.

- Nisu nam dali da priđemo. Znam nešto o obezbjeđenjima, ali ovo što demonstrira policija u Mrkonjiću danas je nivo rizika prvog stepena. Bespotrebno… Na izlasku iz grada zaustavlja nas patrola, uzimaju mi dokumente, policajac ih nosi iza vozila i slika mobitelom… - napisao je Mioković na svom Facebook profilu.

MUP RS-a je zabranio skup u Mrkonjić Gradu povodom obilježavanja Dana državnosti BiH zbog, kako su saopćili, mogućnosti da dođe do ugrožavanja ljudi i imovine. Kad već nisu mogli u Muzej, članovi NS-a fotografisali su se na ulasku u grad te uz objavu na zvaničnoj Facebook stranici čestitali Dan državnosti BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.