open-navfaktor-logo
search
Samo dva zastupnika
Čolo o Našoj stranci: Vi ste peti ili šesti po broju glasova, nemate kapacitet da donosite odluke u BiH
Alma Čolo, članica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) gostujući sinoć na TVSA sa Draganom Miokovićem, budućim zastupnikom Naše stranke u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine govorila je o optužbama zvaničnika Naše stranke o "rastaljivanju" pri formiranju vlasti. 
28.10.2022. u 10:21
get url
text

- Mi smo u prethodnom mandatu tri ministarstva, koje je SDA mogla da uzme, podijelili na tri političke partije jer mislimo da je to bolje i da je u interesu BiH. Da smo se htjeli "rastaljivati", onda bismo uzeli sebi sve te tri pozicije.

Vi (Naša stranka) ste na državnom nivou osvojili 50.000 glasova. SDA je osvojila 243.000. Mi imamo devet zastupnika, vi imate dva zastupnika na državnom nivou. Na federalnom nivou ste osvojili isto 50.000 glasova i to je jako malo. Ja mislim da ste peta ili šesta stranka po broju glasova.

Postavljati uvjete i ponašati se tako, kao sa pozicije da vi možete sada formirati vlast sa SNSD-om i HDZ-om i da će ta vlast biti uspješna u BiH, ja mislim da za to nemate dovoljno argumenata. Nemate dovoljan broj glasova, nemate dovoljan broj zastupnika. Čim nemate dovoljan broj zastupnika, nemate ni kapaciteta da donosite odgovarajuće odluke u interesu BiH - objasnila je Čolo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.