open-navfaktor-logo
search
O Dodikovom ponašanju
Čolpa: Mnogi Dodiku dijagnosticiraju psihičko stanje, a niko ne propisuje terapiju
Zastupik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa osvrnuvši se na ponašanje Milorada Dodika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, naglašava da Dodikovo zdravstveno stanje i eventualna terapija, tiču se samo njega i njegove porodice, ali kada njegovo ponašanje utječe na sve nas, potrebno je propisati adekvatnu političku terapiju.
18.10.2021. u 20:08
get url
text

- Nismo znali da u politici imamo ovoliki broj specijalista psihijatrije. Skoro da u isti glas iz dana u dan dijagnosticiraju Dodikovo psihičko stanje bez da propišu terapiju. Ako je Dodik zaista psihički obolio, tri miliona stanovnika Bosne i Hercegovine bez obzira kojoj etničkoj skupini pripadaju, imaju ozbiljan sigurnosni i egzistencijalni problem ukoliko se narednih sedmica poništi mirovni sporazum. Dodikovo zdravstveno stanje i eventualna terapija tiče se samo njega i njegove porodice, ali kada njegovo ponašanje utječe na sve nas, potrebno je propisati adekvatnu političku terapiju, jer će bosanskohercegovačko društvo imati dalekosežne posljedice zbog njegovog političkog djelovanja - navodi Čolpa i dodaje:

- Krajnje je vrijeme da od zemalja potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma Srbije i Hrvatske, i zemalja članica Vijeća za implementaciju mira zatražimo odgovor da li su spremni djelovati onog trenutka kada se mir dovede u pitanje. Bez obzira šta su po ovom pitanju odlučili, a da bi građani u neizvjesnosti prestali sa špekulacijama. Mislim da nam duguju odgovor prije nego što bude kasno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.