open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Čović - Koc: Izražena zahvalnost Turskoj za pomoć u medicinskoj opremi
Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), održao je u četvrtak telefonski sastanak sa Haldunom Kocom, ambasadorom Republike Turske u BiH.
02.04.2020. u 12:26
get url
text

Iz Čovićevog ureda navode da su zvaničnici razmijenili informacije i stavove o mjerama za očuvanje zdravstva i ekonomske stabilnosti, s posebnim osvrtom na spremnost sistema BiH da očuva stabilnost u jeku pandemije koja je zahvatila zemlje diljem svijeta. Istodobno, zvaničnici su se osvrnuli na uvedene restriktivne mjere, krivulju koronavirusa u BiH, te bilateralne odnose.

Čović je ambasadoru Kocu izrazio, u ime stanovnika BiH i vlastito ime, zahvalnost na dostavljanju zaštitne medicinske opreme za opremanje organizacija koje, izlažući se za zaštitu zdravlja i sigurnosti žitelja, u BiH predvode borbu protiv koronavirusa.

Naglašen je prijateljski odnos između dvije države, te potreba jačanja komunikacija nakon pandemije kako bi se kroz solidarnost jačali ekonomski odnosi i saradnja, zaključili su iz ureda predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.