open-navfaktor-logo
search
Očekuje bolje rezultate
Čović najavio nove razgovore u Briselu, sutra će se znati ko je kandidat HDZ-a za Predsjedništvo BiH
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Bosne i Hercegovine za člana Predsjedništva BiH trenutno ima pet kandidata, potvrdio je u utorak u Mostaru Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH kazavši kako bi konačni kandidat javnosti trebao biti poznat sutra.
28.06.2022. u 14:39
get url
text

- Vjerojatno ćemo se lako dogovoriti ko će biti kandidat. Malo nam je javnost nudila kandidate, malo su i neke stranke, malo i neke druge interesne skupine, ali vjerujem da ćemo sutra do kraja dana riješiti i tu enigmu. U svakom slučaju vjerujem da ćemo imati izvrsnog kandidata kojeg će podržati svi Hrvati u BiH – dodao je Čović.

Istaknuo je kako su željeli da veći dio kandidata na svim listama bude "osvježenje i mladost", naglasivši kako ove godine očekuje bolji izborni rezultat nego što je to bio prošli put.

Čović je poručio kako će početkom iduće sedmice razgovarati s komesarom za proširenje EU-a Oliverom Varhelyijem u Briselu.

- Ovoga puta ne na način da se pozivaju sve parlamentarne stranke, nego predstavnici tri konstitutivna naroda koji bi trebali dati odgovor na neka pitanja kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata, proširenje, kandidatski status, odnosno politička atmosfera – pojasnio je Čović.

Smatra kako je prošlo vrijeme nametanja stava jednom konstitutivnom narodu koji po Ustavu treba biti jednakopravan.

- Ako neko želi da imamo još jaču krizu od one koju imamo u zadnje četiri godine volio bih znati što smo time dali, pa i njihovim građanima na koje se oni pozivaju – istaknuo je.

Predsjednik HDZ-a BiH još je rekao kako će Nikola Špirić za četvrtak zakazati hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH na kojoj bi bila samo jedna tačka dnevnog reda, proračun.

- Naš zagovor je bio iznimno bitan, to su bile strukture uposlenika unutar institucija BiH, primarno misleći na policajce, uposlenike Uprave za neizravno oporezivanje, odnosno na sve službenike koji danas, osobito u vojnim formacijama, ne mogu doći u poziciju da mijenjaju svoju osnovnu plaću već zadnjih desetak godina, uz životni standard kakav jeste - zaključio je Čović govoreći o plaćama.

Na kraju je izrazio uvjerenje kako će biti "dovoljno pameti" da se nađu rješenja za zaštitu najranjivijih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.