open-navfaktor-logo
search
U Parlamentu BiH
Čović organizira božićni prijem, iz rezerve budžeta BiH ide 25.000 KM za bend, dekoraciju, hranu, pozivnice...
Iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine odobreno je 25.000 KM za organizaciju božićnog prijema u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji će biti održan 15. decembra.
07.12.2022. u 11:45
get url
text

Prijem povodom katoličkog Božića organizira Dragan Čović, još aktuelni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lider HDZ-a BiH, a realizacija ide preko Službe za zajedničke poslove Bosne i Hercegovine kojoj je i odobreno 25.000 KM u te namjene.

Novac iz tekuće rezerve odobrilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, čija je odluka objavljena jučer u Službenom listu Bosne i Hercegovine.

Ovih 25.000 KM bit će utrošeno na hranu i piće, zakup tehnike, dekoraciju, štampanje pozivnica, orkestar i bend, te voditelje programa.

- Sve aktivnosti u cilju organizacije božičnog prijema, a posebno po pitanju specifikacije nabavke/zakupa, Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine izvršavat će u saradnji sa osobom koju za organizaciju prijema imenuje klub Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine – piše u odluci Vijeća ministara.

Čović je prošle godine ovaj prijem organizirao u Mostaru, u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače. Za prijem povodom Božića 2020. godine bilo je odobreno 20.000 KM, ali on nije doržan zbog pandemije koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.