open-navfaktor-logo
search
Saopćio HDZ
Čović sa Sattlerom u Mostaru: Ubrzano završiti implementaciju rezultata Općih izbora
U Mostaru je danas održan sastanak specijalnog predstavnika EU u BiH Sattlera i predsjednika HDZ-a Dragana Čovića.
15.03.2023. u 16:51
get url
text

Kako je saopćeno iz te stranke, na početku sastanka istaknuto je kako stečeni kandidacijski status BiH daje snažan temelj za jačanje integracijskih procesa BiH i ubrzan put prema EU.

- Uz brojne teme dvojice visokih dužnosnika, izdvojeno je kako je potpuna implementacija rezultata Općih izbora ključna u ovome trenutku, kako bi se napravio strateški okvir za reformske procese.

Nakon uspostavljanja Vijeća ministara BiH, Vlada FBiH je sljedeći faktor koji mora uskoro biti u potpunosti implementiran. Kočenje procesa nikome ne može biti u interesu, osobito u trenucima kada međnarodni partneri i prijatelji daju snažnu podršku u svim segmentima - navode iz HDZ-a.

Uz ključna pitanja koja se odnose na formiranje Vlade FBiH, dodaje se u saopćenju, dužnosnici su pozdravili i usvajanje budžeta na nivou BiH čime je ostvarena stabilnost i nastavljena odlična dosadašnja praksa funkcioniranja institucija BiH.

Zaključeno je kako će tijela EU i dalje biti ključni partner BiH u svim oblastima, naročito u rješavanju ključnih političkih pitanja koje trebaju dati funkcionalnost i stabilnost kako BiH, tako i cijele regije, saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.