open-navfaktor-logo
search
Svečana sjednica
Čović u Kupresu: Do kraja godine riješit ćemo "legitimno predstavljanje Hrvata"
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović proglašen je u subotu na svečanoj sjednici kupreškog Općinskog vijeća prilikom obilježavanja Dana općine, počasnim građaninom Kupresa.
18.09.2021. u 16:16
get url
text

Obraćajući se prisutnima, Čović se zahvalio na priznanju, svima čestitao Dan općine Kupres te poseban pozdrav uputio svima koji su došli iz drugih sredina, kao prijatelji Kupresa. 

- Držimo se svi zajedno i onda vjerujmo da će u Kupresu svake godine biti novi projekti te da ćemo se moći veseliti svakoj novoj godišnjici - poručio je Čović.

Naglasio je kako je ispred njega još jedan poseban zadatak - do kraja godine posvetiti se dugo pripremanoj priči oko osiguranja ravnopravnosti Hrvata i njegovom legitimnom predstavljanju u institucijama vlasti na svim nivoima u BiH. Izrazio je uvjerenje da će se to završiti u narednih par mjeseci. 

- Drugi, jednako važan, možda još važniji zadatak je koordinacija koju usuglašavamo s Vladom RH, otprilike to je danas dvanaest ministarstava Vlade RH sa sličnim institucijama koje u skladu s našim ustavnim ovlastima imamo od općinskog do državnog nivoa, kako bi osigurali da mnogo izraženija sredstva i pomoć Vlade RH bude prepoznata u područjima BiH gdje živi naš narod. Vjerujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca imati taj prvi sastav te koordinacije, kako bi se do kraja uključili u sve projekte EU koji preko Vlade RH osmišljamo da budu realizirani ovdje u BiH i Kupresu - kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.