open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Čović upoznao Varhelyija i Sattlera sa sporazumom koji potpisuje sa "Osmorkom"
Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH sastao se jutros sa komesarom Evropske unije (EU) za susjedske odnose i proširenje Oliverom Varhelyijem i šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom koje je upoznao sa sadržajem dokumenta koji će danas potpisati sa "Osmorkom", odnosno predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem. 
29.11.2022. u 09:28
get url
text

- Sa odanim prijateljem Bosne i Hercegovine Oliverom Varhelyiem uoči potpisivanja dokumenta o Smjernicama, principima i ciljevima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za period 2022-2026. Status kandidata za BiH 2022. ostaje glavni prioritet, fokusirajući se na neophodne reforme koje predstoje - napisao je na Twitteru Čović uz fotografiju sa susreta. 

U zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će zvanično biti potpisan koalicioni sporazum i između HDZ-a BiH i stranaka koje su okupljene oko "Osmorke".

Ovaj sporazum trebao biti potpisan 25. novembra, ali je to u međuvremenu prolongirano za četiri dana, a u međuvremenu su radne grupe "Osmorke" i HDZ-a radile na njegovom dorađivanju i "dotezanju".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.