open-navfaktor-logo
search
Političke kuhinje
Čovića bi "ruske veze" mogle koštati pozicije: Šta je Dalibor Miloš radio u Washingtonu?
Za Miloša se ne vežu nikakve afere, a posebno ne kriminal, sudski procesi zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlasti ili enormno sumnjivo bogaćenje, kao što je to u Čovićevom slučaju
05.07.2019. u 13:29
get url
text

Iako je prošle godine, čak i unutar samog HDZ BiH, bilo govora o tome da se Dragan Čović povlači sa pozicije predsjednika stranke, u aprilu ove godine, i pored činjenice da je izgubio u izbornoj utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, ponovo je, i to gotovo jednoglasno, izabran na Saboru.

Samo dva mjeseca kasnije krenule su spekulacije kako ipak iz određenih krugova međunarodne zajednice nisu zadovoljni Čovićevom politikom, posebno zbog nikad jačih njegovih političko-poslovnih veza sa Miloradom Dodikom i Rusijom.

Nezvanično, Faktor saznaje da je već dva puta na razgovorima sa pojedinim kongresmenima u Washingtonu bio Dalibor Miloš, aktuelni predsjednik Nadzornog odbora mostarskog Aluminija. Tokom boravka u SAD-u održao je i nekoliko predavanja.

Za Miloša se ne vežu nikakve afere, a posebno ne kriminal, sudski procesi zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlasti ili enormno sumnjivo bogaćenje, kao što je to u Čovićevom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.