open-navfaktor-logo
search
Trenutno 21 zaposlenik
Čovićev premijer HNK: U Hercegovom uredu uskoro više zaposlenih nego kod Kurza i Bidena
U Uredu predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona još uvijek su upražnjena četiri mjesta iako je zaposlena 21 osoba.
23.04.2021. u 15:53
get url
text

Predsjednik Vlade HNK oko sebe ima pravu svitu radnika. Herceg, koji trenutno obavlja dužnosti i premijera i zastupnika u Kantonalnog skupštini jer je HNK jedini kanton bez formirane vlasti, se vjerovatno vodi onom narodnom "Dobar savjet zlata vrijedi" pa ga tako u obavljanju svakodnevnih zadataka savjetuje pet savjetnika.

Za promociju Vlade HNK, ali i samog predsjednika zaduženo je, također, pet osoba za odnose s javnošću. Sudeći prema tome komunikacija s javnošću iznimno je bitna za Hercega.

Zaduženje stručnjaka za odnose s javnošću trebalo bi biti svakodnevno odgovaranje na pitanja novinarima, ali i građanima. Nemoguće je ne opaziti kako su Uredu predsjednika zaposlena dva kurira, dok se za "toplinu" Ureda predsjednik može zahvaliti čak dva domara-ložača. 

Također, dvije osobe zadužene su za kuhanje kafe i spremanje Ureda predsjednika Vlade HNK. Usporedbe radi, prema organizacijskoj šemi iz 2020. godine u Uredu premijera Kantona Sarajevo broj zaposlenih je bio sedam osoba, uključujući i vozača.  

Ured predsjednika Vlade HNK ima samo dvije osobe manje od Ureda kancelara Austrije Sebastiana Kurza. Također, prema dostupnim informacijama u Uredu američkog predsjednika Joea Bidena zaposlene su dvije osobe više nego u Uredu predsjednika Vlade HNK.

Bitno je naglasiti da će zapošljavanjem novih radnika na "prazna'"četiri mjesta, u Hercegovom uredu, Vlada HNK preteći velike svjetske sile. Nije otkriveno o kojim je "praznim" mjestima riječ te građanima ostaje čekati konkurse za nova radna mjesta, s kojima će broj zaposlenih u Uredu predsjednika Vlade HNK porasti na 25 osoba. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.