open-navfaktor-logo
search
Blokira FBiH i pametuje
Čovićev vojnik Čavara: Dodik ne ruši državu, kriv Inzko sa "suludim potezima", dajte nam treći entitet
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji već godinama opstruira popunjavanje Ustavnog suda FBiH i izbor nove Vlade FBiH, za sve što se trenutno dešava u državi optužuje SDA i strance.  
21.10.2021. u 11:47
get url
text

HDZBiH i njegov šef Dragan Čović nemaju niti najmanje krivice jer su najmalobrojniji, a opravdava i sve udare na državu Bosnu i Hercegovinu koje provodi predsjednikov mu partner, lider SNSD-a Milorad Dodik. 

- Milorad Dodik ne ruši državu - kazao je Čavara za Federalnu TV.

Dodik je, prema Čavarinom mišljenju, "samo isprovociran Inzkovim zakonom", a sve što radi, sudeći po onome kako je pojasnio, ide u prilog HDZ-ovoj politici trećeg entiteta.  

- Možda su samo isprovocirani oni koji imaju entitet Republiku Srpsku, što mislim da nije pravedno da jedan narod dobije entitet i u nazivu i sadržaju i po sastavu stanovništva, a da druga dva naroda budu u FBiH u jednom entitetu. Mislim da je to trebalo završiti sa tri entiteta, puno bi se bolje i lakše slagali. U ovom trenutku ne mogu podržavati nešto što se radi, što nije dogovor i razgovor. Da li opravdano sa Dodikove strane, u to ne bih ulazio. Mislim da treba i Miloradu Dodiku i svim drugim političkim akterima puno više spremnosti za razgovor i dogovor. Mislim da oni koji misle da mogu napraviti u ovoj fazi, bez razgovora i dogovora, uz neke sulude poteze koje je povlačio visoki predstavnik Inzko na samom odlasku, je jako upitno.

Znači napraviti takav jedan potez u kojem ćete omogućiti da se stalno tužakamo i nešto prebiremo. To je nešto što su davno sudovi presudili, što je egzaktno i mislim da nije dobro - pojasnio je Čavara, poštovalac lika i djela osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, ali i ostalih haških uznika presuđenih za udruženi zločinački poduhvat. 

Ako se to ima u vidu, onda nije ni čudno što Čavara brani Dodika, a napada Inzka jer nametnute odredbe Krivičnog zakona BiH ne odgovaraju ni njemu ni njegovoj bratiji.

Ne mogu više negirati UZP, a ni veličati ni slaviti zločinački projekat tzv. HZHB. Zbog toga mu je Inzko kriv, a Dodik vuče opravdane političke poteze. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.