open-navfaktor-logo
search
Skandalozne izjave
Čovićeva Željana uvrijedila majke Srebrenice, one joj poručile: Genocid nije mit!
Preporučujemo Željani Zovko da se mane propale politike koju nisu uspjeli sprovjesti ni njeni politički učitelji. Naša djeca su ubijena zarad politike fašizma, mi danas kao majke ne samo Srebrenice već i čitave Bosne i Hercegovine nećemo dozvoliti ugožavanje državnosti Bosne i Hercegovine, poručile su majke Srebrenice. 
14.04.2022. u 18:03
get url
text

EU parlamentarka Željana Zovko gostujući u Jutarnjem kolegiju emisije Dobro jutro, Hrvatska HRT-a iznijela je čitav niz skandaloznih ocjena, optužujući "Bošnjake da grade mit na genocidu". 

- Šta znači mit?! Genocid je historijska činjenica koju je spoznao cijeli civilizirani svijet. Svi koji negiraju genocid trebaju otići kod psihijatra, ili su i sami učesnici genocida! Bez obzira na sve, žao mi je zbog njezinih izjava, ona mlada, ima i ona majku... Vrijeđati majke, slati poruku Ne može se izbrisati gumicom genocid. Dok smo živi mi ćemo to pamtiti. Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti, nećemo dozvoliti da nam se ponovi - izjavila je predsjednica Udruženja Pokret majke enklave Srebrenice i Žepe Munira Subašić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.