open-navfaktor-logo
search
Krišto otkrila karte
Čovićevo najljepše i najpametnije biće šalje opasne poruke: BiH je državna zajednica
Kandidatkinja stranaka HNS-a BiH za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borjana Krišto u svom govoru u Jajcu BiH je nazvala "državnom zajednicom" te poručila da to nije država za koju su se borili "hrvatski borci".
13.09.2022. u 14:44
get url
text

- Živimo u Bosni i Hercegovini kao državnoj zajednici tri konstitutivna naroda. Imamo nepravednu ustrojenu državu. Tri naroda, dva entiteta – kazala je Krišto na obilježavanju 27. godišnjice oslobađanja Jajca.

Najljepše i najpametnije biće tako je napokon otkrila karte i pokazala put koji će slijediti ukoliko pobijedi na izborima za člana Predsjedništva BiH, odnosno šta će to njen stranački šef Dragan Čović raditi i šta je sve dogovorio sa svojim starim političkim partnerom u rušenju države, liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Nimalo slučajno, baš sada kada je u našoj zemlji najteže od Dejtona do danas, jer i politički i sigurnosno ključa kao u kotlu, Krišto nije upotrijebila termin "državna zajednica". Od Dodika to slušamo već godinama. Sada mu se preko svoje glasnogovornice pridružio i Čović.  

Politički je jako opasno, predstaviti državu Bosnu i Hercegovinu, kao "državnu zajednicu nastalu u Dejtonu spajanjem dva entiteta".

Time se, kao što je to bio slučaj referenduma o nezavisnosti Crne Gore, koja je bila u državnoj zajednici sa Srbijom, otvara put za raspisivanje referenduma o nezavisnosti entiteta Republika Srpska, odnosno ne o otcjepljenju, već disoluciji (raspadu) države Bosne i Hercegovine.

Poruka Krišto da je BiH "državna zajednica", nakon što je Dodik uporno ponavlja, poruka je i Dragana Čovića da je rad i spreman kada i ako lider SNSD-a krene u referendum da ga i on organizira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.