open-navfaktor-logo
search
Uhljebljavanje
Čovićevo podmlađivanje Elektroprivrede HZHB: Dolaze li mladi zet Krezić i njegov kum Bago na direktorske pozicije
Dok jedan zet Dragan Čovića upravlja bh. nebom, drugi zet Mario Krezić mogao bi doći za direktora razvoja u Elektroprivredi HZHB, a njegov kum Drago Bago za v.d. direktora Elektroprivrede HZHB. 
12.04.2023. u 19:13
get url
text

To je zapravo poenta jučerašnje smjene u Elektroprivredi HZ HB, što praktično znači da je podmlađivanje koje najavljuje predsjednik HDZ-a Dragan Čović zapravo dovođenje kadra još bližeg stranci, te članova porodice i njihovih kumova na ključne pozicije, piše Hercegovina.info.

Čovićev zet Mario Krezić u Elektroprivredu HZHB je došao za pripravnika 2015. godine, na mjesto referenta u razvojnoj jedinici. Nakon toga biva raspoređen na mjesto stručnog saradnika. U dogledno vrijeme, saznaje Hercegovina.info, on bi trebao biti direktor za razvoj. 

Njegov kum Bago, inače i član uprave koja je jučer potpisala ostavku, već danas je bio u centrali na sastanku i umiva se za v. d. direktora. Sutra zasjeda federalna Vlada, nakon koje će sve biti mnogo jasnije nego danas. 

VEZANI TEKST - Svih sedam direktora Elektroprivrede HZHB podnijelo ostavke

Naime, Nazdorni odbor Elektroprivrede HZHB prihvatio je jučerašnje ostavke uprave i proslijedio to Federalnoj Vladi. Elektroprivreda je, kako piše Hercegovina.info, uhljebistan za sinove mnogih sudija, tužilaca, djecu HDZ-ovaca, za sve koji "imaju vezu". Inače, već duže vrijeme kola priča da u Elektroprivredi kolo vodi upravo Čovićeva rodbina, čiji su apetiti davno narasli iznad stručnosaradničkih funkcija. 

S druge strane, EU u koju se kunemo, i čijim putem bi željeli ići, kaže da u BiH mora doći do depolitizacije javnih preduzeća, a na to se samo može reći, kada je BiH u pitanju "malo sutra". Kako Čović najavljuje osvježenje i u drugim preduzećima, ostaje vidjeti koja će se rodbina nakon odlazećih uprava tamo kadrovirati kao najsvježija. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.