open-navfaktor-logo
search
Izbor gradonačelnika
Crnadak o Stanivukovićevoj kandidaturi: Kada pare udare u glavu, prevarite narod i pređete na drugu stranu...
Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i šef Kluba zastupnika te stranke u NSRS-u Igor Crnadak oglasio se na Facebooku i oštro odgovorio stranačkom kolegi i aktuealnom gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću, koji je najavio borbu za još jedan mandat na čelu grada na Vrbasu. 
19.02.2024. u 12:13
get url
text

Stanivuković je jučer najavio ubjedljivu pobjedu, kazavši kako ima podršku stranke za kandidaturu, te da ga "ne brinu kokodakanja onih koji ne misle dobri partiji". 

Crnadak je u svom osvrtu na ovoj društvenoj mreži naveo da "nikad u historiji PDP-a, sve do jučer, nije jedan član Predsjedništva rekao drugom da kokodače".

- Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje - naveo je Crnadak. 

I Crnadak, kako se to da pročitati iz njegovog statusa, kandidaturu Stanivukovića na tu poziciju, vidi kao način da se Milorad Dodik, odnosno njegov SNSD domogne te pozicije, a o čemu se sve glasnije govori. 

- SNSD već tri puta zaredom gubi u Banjoj Luci i to ubjedljivo. Neće ih narod u našem gradu. I zato su digli ruke od Banje Luke. Prvi put su izabrali rukovodstvo u kojem ni predsjednik SNSD-a, niti jedan od potpredsjednika nisu iz Banje Luke. Da bi prevarili birače, smislili su plan da ovaj put imaju svog gradonačelnika, ali koji je formalno iz druge stranke. E pa ne može! - naveo je Crnadak. 

On je dodao da svaki kandidat PDP-a mora provoditi politiku PDP-a.

- Šta je tu sporno? Pogotovo kad smo upravo za tu politiku dobili ogromnu podršku Banje Luke. Zašto na uporne pozive da opozicija ima samo jednog kandidata, da taj kandidat nastupi na našoj pobjedničkoj opozicionoj platformi, te da nijedan pojedinac i nijedna sujeta ne smiju biti iznad glavnog zajedničkog cilja, uvijek dobijamo isti odgovor - JAPAJAPAJA? Danas je jasnije nego ikad da će opozicija u Banjoj Luci imati samo jednog, zajedničkog kandidata za gradonačelnika. A vlast, po svemu sudeći, najmanje dva - naveo je.

Crnadak je naveo i da su "tereni i performansi odlična nadogradnja, kada imate jasnu politiku i kada ste iskreni prema biračima".

- Ali kada prevarite narod, kada ih brutalno slažete i pređete na drugu stranu, onda nema tog terena i samohvalisanja koji vam mogu pomoći. O tome zašto se opstruiše održavanje Sabora PDP-a u Banjoj Luci, iako je poslednji bio u junu 2017. godine, kome je stalo do PDP-a, a kome nije, ko dolazi na sastanke, a ko ne dolazi, zašto su raspuštena sva tijela PDP-a u Banjoj Luci prije godinu i po dana i o nekim drugim unutarstranačkim temama ćemo na organima Partije - naveo je Crnadak.

Dodao je da će PDP u četvrtak i u subotu "imati historijske, prijelomne sjednice".

- PDP će potvrditi da je jedan od najistrajnijih lidera opozicionog bloka i konačno otkloniti sve dileme. Sve drugo bi od PDP-a napravilo samo još jedan vagončić u tragikomičnoj kompoziciji koju predvodi SNSD - zaključio je Crnadak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.