open-navfaktor-logo
search
Prijetnje
Crnadak o zabrani ulaska Schmidtu u RS: Postoji realna opasnost od sukoba
Povodom najave predsjednika RS-a Milorada Dodika da će visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu biti zabranjen ulazak u RS, a ako nekako uđe da će biti izbačen, šef Kluba zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak apelovao je da se ne dozvole oružani sukobi.
06.09.2023. u 12:30
get url
text

- Osiguranje Christiana Schmidta je naoružano i ako će se Dodikova prijetnja provoditi, postoji realna opasnost od sukoba. Neću davati nikakav politički komentar, samo ću zamoliti sva naoružana službena lica u RS-u i sve one koji rukovode i naređuju, da budu razumni i pametni – rekao je Crnadak na konferenciji za medije, saopćio je PDP.

VEZANI TEKST - Dodik: Pripremamo uredbu o hapšenju i deportaciji Schmidta, policija će dobiti zadatak...

Crnadak je rekao da još nema odgovora zašto su tužioci u RS-u odbili da podignu optužnicu protiv Schmidta zbog lažnog predstavljanja po krivičnoj prijavi Milorada Dodika.

- Schmidt je dolazio u RS, predstavljao se ovdje kao visoki predstavnik i na taj način je ostvarena nadležnost naših tužilaštava. Ako je to lažno predstavljanje, ako je to njemački turista, neka Dodik i SNSD daju odgovor zašto su tužioci u Banjoj Luci odbili da podignu optužnicu – rekao je Crnadak.


 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.