open-navfaktor-logo
search
Poziv građanima
Crveni križ Federacije BiH pokrenuo kampanju "Niste same - za žene i djevojke u Turskoj i Siriji"
Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine pokrenuo je kampanju "Niste same - za žene i djevojke u Turskoj i Siriji". Cilj je prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova te im bar na kratko izmamiti osmijeh i ublažiti patnju.
02.03.2023. u 17:13
get url
text

Set bi trebao sadržavati: sapun, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške, četkicu i pastu za zube, dezedorans u stiku, labelo, noktaricu i štapiće za uši.

- Neophodno je da stvari u setu budu nove i zapakovane u kutiju. Kutija može biti i od cipela, tu vjerovatno svi imamo u kući, ali i bilo koja druga. Također ukoliko neko želi može napisati i pismo ili ceduljicu, koju će ubaciti zajedno sa proizvodima, a koja će doći do neke od žena iz ove dvije zemlje.

Apelujemo na sve kompanije i privredne subjekte, ali i pojedince koji su u mogućnosti da se priključe kampanji kako bi naša podrška stigla do što većeg broja žena i djevojaka. Svoje pakete podrške možete ostaviti u lokalnu organizacija Crvenog križa.

Akcija će trajati cijeli mjesec mart s obzirom da je riječ o mjesecu u kojem se obilježava i Međunarodni dan žena. Za više informacija budite slobodni da nas kontaktirate – naglasila je Indira Kriještorac, glasnogovornica Crvenog križa Federacije BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.