open-navfaktor-logo
search
Ulaze u novu eru
Ćudić: Naša stranka će ponuditi najhrabrija i najrazumnija ustavna rješenja
Potpredsjednica Naše stranke (NS) Sabina Ćudić ocijenila je danas kako se vanredni kongres ove stranke, na kojem se bira njen novi predsjednik, odvija u fenomenalnoj radnoj i prijateljskoj atmosferi.
04.09.2021. u 14:20
get url
text

Istaknula je da je usvojena Programska deklaraciju "iz koje će proisteći najhrabrija i najrazumnija ustavna rješenja koja će ponuditi NS na državnom nivou, a koja se tiču izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH, te ovlasti bh. Predsjedništva i svega onoga što trenutno na neki način blokira BiH u poteklom godinama".

Podsjetila je u izjavi za medije da je Programska deklaracija usvojena jednoglasno, te da slijedi izbor i proglašenje novog predsjednika NS-a.

Odgovarajući na novinarski upit u vezi s očekivanjima od novog predsjednika, Ćudić je kazala kako očekuje ulazak u novu eru rasta, daljnje profesionlizacije rada stranke i suočavanje s izazovima koje će neminovno, zbog regionalne i globalne situacije, donijeti 2022. godina.

Iskazala je spremnost NS-a da odgovori tim izazovima "plivanjem uzvodno kada je to neophodno, nuđenjem rješenja koja, možda, nisu najpopularnija, ali za koja smatramo da su najbolja za BiH i da ih hrabro plasiramo i tražimo istomišljenike kako u BiH, tako i u regionu i svijetu".

Ćudić, nadalje, očekuje više angažmana na međunarodnom planu i prema Briselu i putem lobiranja putem partnera, odnosno otvaranje i nuđenje hrabrije vizije BiH, onakve kakvu njeni građani zaslužuju.

Drugi vanredni kongres Naše stranke (NS), na kojem se bira novi predsjednik ove stranke, održava se danas u Sarajevu.

U skladu s Odlukom Glavnog odbora Naše stranke, organizaciji vanrednog kongresa pristupilo se nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika NS-a Predraga Kojovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.