open-navfaktor-logo
search
Delegacija BNV-a u posjeti
Curić zahvalila Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžak, predvođenu predsjednicom Jasminom Curić.
27.07.2020. u 13:42
get url
text

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća informisali su predsjedavajućeg Džaferovića o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period.

Predsjednica BNV-a Jasmina Curić je zahvalila predsjedavajućem Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak, ističući da je posebno značajan dolazak ljekara iz Bosne i Hercegovine u Novi Pazar.

Delagacija BNV-a u kojoj su, osim predsjednice Curić, bili Mirza Hajdinović i Esma Brunčević, informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o aktivnostima koje preduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka, kao i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta.

Predsjedavajući Džaferović ponovio je svoju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao krovne organizacije koja okuplja i artikuliše interese svih Bošnjaka u Sandžaku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.