open-navfaktor-logo
search
Povod Gavrankapetanović
Cvitanović odgovorio Konakoviću: Čemu pritisci, spinovanja, zamjene teza i druge manipulacije
Ilija Citanović, predsjednik HDZ 1990, odgovorio je Elemdinu Konakoviću, šefu Naroda i pravde, koji je danas indirektno optužio ministra zdravstva FBiH Nedilja Rimca da indirektno osporava imenovanje dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a.
10.02.2024. u 14:12
get url
text

VEZANI TEKST - Konaković: Nekoliko interesnih grupa je protiv Gavrankapetanovića, ministar Rimac je dio priče

- Poštovani kolega Konaković, nećemo dozvoliti da u bilo kojem obliku uvlačite ministra Rimca u bilo kakve interesne sfere koje su vezane za KCUS u cjelini.

Ministar Rimac radi isključivo po Zakonu i tako će raditi i u ovom slučaju davanja suglasnosti za imenovanje direktora KCUS-a. Ne znam zašto je problem da se utvrde sve činjenice koje se odnose na ispunjavanje uvjeta iz konkursa za poziciju direktora KCUS-a. Čemu pritisci?

Niti smo imali, niti imamo bilo kakav interes u ovome. Jedini interes nam je pacijent, zakonitost i pravna država. Naša je odgovornost da KCUS djeluje u okvirima Zakona i da se ne ponavljaju afere koje su se događale na KCUS-u. Naš zadatak je da u skladu sa Zakonom odradimo posao i tako ćemo se ponašati. Nikakvi politički pritisci i nevjerojatna interesna spinovanja zamjene teza i druge manipulacije, nisu potrebni na ovu temu koja je isključivo pravne i stručne prirode i takvi pritisci neće utjecati na ministra u donošenju odluke.

Poštivat će se mišljenja pravnih stručnjaka i onih koji su zaduženi da po Zakonu tumače svu dokumentaciju koja je vezana za poziciju direktora KCUS-a, napisao je Facebooku Ilija Cvitanović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.