open-navfaktor-logo
search
Prvi čovjek HDZ 1990
Cvitanović: Šta je Sattleru motiv da predstavlja ovako Izvještaj, BiH nije...
Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine BiH komentirao je Izvještaj Evropske komisije o napretku BiH te je izjavio kako država nije ispunila ni minimum uvjeta. 
09.11.2023. u 08:02
get url
text

VEZANI TEKST - Krišto izvještaj iz EU-a nazvala značajnim iskorakom: Do kraja godine raditi na reformama, naročito izbornim

Cvitanović je tokom gostovanja u emisiji "Odgovorite ljudima" FTV-a poručio da smatra kako nema nijednog razloga za optimizam.

- Ne vidim razlog šta je motiv Sattleru da na ovaj način predstavlja ovaj izvještaj. Izvještaj ne zadovoljava ono što je BiH trebala uraditi niti u minimumu. Mi kao država smo ispunili dva najlakša uvjeta – ukidanje smrtne kazne u zakonima Republike Srpske i stavljanje u funkciju Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, ostalo sve visi u zraku.

Nadao sam se zbog geopolitičkih odnosa da će Evropska unija prepoznati BiH na nivou bitnosti kao Ukrajinu. Bilo bi loše za politike koje su na vlasti u BiH da su to dobile, jer bi mislili da su zaslužili. Kad bismo mi ovo proveli, nama neće trebati EU. Naše aktuelne politike ne žele u EU - poručio je Cvitanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.