open-navfaktor-logo
search
Koalicioni dogovori
Da li spram Dodika i SNSD-a "ručnu povlači" Naša stranka ili samo Predrag Kojović i Sabina Ćudić?
Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, naveo je kako je ta stranka odlučila "povući ručnu" te da neće glasati za SNSD-ovog ministra finansija Srđana Amidžića u skladu sa koalicionim dogovorom. Da li je to stav stranke ili Kojovića, ostalo je nejasno.
05.07.2023. u 18:42
get url
text

- Naša stranka je odlučila povući ručnu i neće glasati u skladu sa koalicionim dogovorima zbog Dodikovih posljednjih istupa, posebno sastanka u Konjicu kojim smo ostali šokirani - rekao je Kojović i naveo kako je to i lično rekao Miloradu Dodiku.

Kojović je rekao kako će se držati ove odluke sve dok traju "napadi na državu BiH i njen ustavni poredak".

- Naša stranka neće promijeniti svoje mišljenje i disuksije se o ovome vode i u ostalim strankama "Trojke" - rekao je za N1 i dodao kako je za sada siguran da on i Sabina Ćudić neće glasati za imenovanje novog ministra. 

Kako je ostalo nejasno da li je "povlačenje ručne" stav Naše stranke ili Predraga Kojovića, kontaktirali smo Ahmeda Kosovca, člana PR tima stranke.

On navodi da, koliko je on upoznat, sjednica organa stranke nije bilo tokom proteklih dana na kojima bi se raspravljalo o tome.

- Dakle, to je stav Predraga Kojovića i Sabine Ćudić. Oni formiraju klub u državnom Parlamentu zajedno sa Aidom Baručijom (Bosanskohercegovačka inicijativa - Kasumović Fuad) – kazao je Kosovac.

To je za Faktor potvrdio i Kojović. Na pitanje da li odluku u vezi sa glasanjem za SNSD-ovog ministra donijela stranka ili oni kao zastupnici, Kojović je odgovorio: 

- Sabina i ja.

Da li je razgovarao sa predsjednikom stranke Edinom Fortom o tome, Kojović odgovara:

- Naravno, stalno smo u kontaktu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.