open-navfaktor-logo
search
Bez članske
Damir Nikšić pristupio Klubu Naše stranke u Skupštini KS
Damir Nikšić, do sada nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, postao je član Kluba zastupnika Naše stranke. Razlog za priključenje Klubu Naše stranke vidi, kako je kazao, u potrebi snažnijeg udruživanja građanskih, liberalnih opcija.
17.11.2021. u 15:05
get url
text

- Kao jedan od osamnaest potpisnika trenutne vladajuće većine ne želim samo potvrditi svoje opredjeljenje za ovu većinu i svoju podršku trenutnom sazivu vlade, već želim pokazati i svoju opredjeljenost za građanske vrijednosti i principe, za organizovanu građansku/liberalnu ljevicu i stoga sam se odlučio priključiti Klubu Naše stranke.

Mislim da se sve raspoložive i postojeće liberalne i progresivne snage moraju udružiti, da moramo zbiti redove, da moramo smanjiti ego, a da osnaživanje, ohrabrivanje, okrupnjavanje građanske ljevice i buđenje građanske svijesti mora postati naredni trend.

Ja sam dugo i često "solirao" u svojoj borbi za individualna/građanska prava i slobode, kako svoja, tako i mojih sugrađana, ali mislim da smo kao društvo došli u situaciju kojoj se mora ozbiljnije pristupiti ako se ne želimo zateći u kvazifeudalnom uređenju, ako nam je stalo do bosanskohercegovačkog građanskog društva, do naših primarnih ljudskih prava, naših individualnih građanskih prava i sloboda, do toga da nam djeca ne budu sluge, vazali i podanici, već da budu "svoji ljudi", obrazovani, prosvjetljeni i osvješteni slobodni građani - kazao je Nikšić.

Predsjedavajuća Kluba Naše stranke u Skupštini KS Neira Dizdarević Nikšićeve priključenje svom Klubu vidi kao izuzetno osnaženje.

- Damir Nikšić je svojim dosadašnjim radom pokazao da je jedan od najaktivnijih i najupućenijih zastupnika u Skupštini kad je u pitanju cijeli spektar tema od značaja za Kanton. Njegova energija je ono što ljude privlači, pa i ako se ne slažu s njim pažljivo ga saslušaju. Nerijetko se nakon toga i slože. Mi smo se i prije manje-više u svemu slagali, ali smo radili odvojeno, sad kad imamo sinergiju zajedničkog rada i njegovi i naši prijedlozi mogu biti samo bolji - kazala je Dizdarević.

Potcrtali su da Damir Nikšić svojim pristankom na članstvo u Klubu Naše stranke nije postao i član Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.