open-navfaktor-logo
search
Humani čin
Dan Općine Srebrenica: Priznanje i timu ljekara UKC Tuzla koji besplatno liječe povratnike
U Srebrenici je danas obilježen 11. mart Dan općine, datum kada je 1945. godine u Drugom svjetskom ratu oslobođen ovaj grad.
11.03.2023. u 18:48
get url
text

U povodu tog dana na svečanoj sjednici Skupštine općine Srebrenica uručene su plakete, novčane nagrade i zahvalnice najzaslužnijim pojedincima i organizacijama za postignute rezultate u prošloj godini iz oblasti nauke, tehnologije, umjetnosti, poljoprivrede, zdravstvene i socijalne zaštite, humanitarnog rada, ali i za najbolje učenike i sportiste.

Među nagrađenim bio je i tim ljekara sa UKC Tuzla koji već nekoliko godina periodično dolazi u Srebrenicu i potpuno besplatno vrši specijalističke preglede građana Srebrenice, prvenstveno povratnika, ali i svih drugih koji dođu.

Inicijator i pokretač ove humane akcije, koji u svim dolascima i pregledima predvodi ovaj tim je profesor dr. Šekib Umihanić, koji je danas u ime svog tima i primio

Plaketu Općine Srebrenica.

Priznanje mu je uručio odbornik Almir Dudić.

- Zahvaljujem se na dodjeli Plakete svim građanima Općine Srebrenica. Srebrenica zauzima posebno mjesto u srcima Bosanaca i Hercegovaca i samim tim za mene ima posebnu važnost. Ljudi koji su se vratili na svoja ognjišta pravi su heroji kojima ovim povodom najveću zahvalu upućujem, oni su najveća inspiracija za moj humanitarni, volonterski rad. Pozivam sve građane Bosne i Hercegovine da doprinesu i pomognu svim povratničkim sredinama na sebi svojstven način - ljekari svojim uslugama, učitelji, nastavnici, profesori, dopunskom nastavom i instrukcijama, poduzetnici stipendijama učenicima i studentima, te svojevrsnim turističkim posjetama povratničkim mjestima, koja su prelijepa, željna su nasše riječi podrške – kazao je Umihanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.