open-navfaktor-logo
search
Porodična tragedija
Dan žalosti u dvije općine zbog pogibije majke i kćerke u Mokrom, porodica moli medije da ne snimaju sahranu
U Općinama Pale i Istočni Stari Grad danas je proglašen Dan žalosti povodom tragedije koja se u noći sa nedjelje na ponedjeljak dogodila u mjestu Mokro, gdje su u požaru život izgubile 33-godišnja Jelena Terzić i njena osmogodišnja kćerka Damjana.
16.01.2024. u 10:39
get url
text

VEZANI TEKST - Detalji tragedije u Mokrom: Otac jedno dijete bacio kroz prozor, drugo iznio, za ženu i kćerkicu nije bilo spasa

Odlukom općinskih načelnika, dan sahrane ujedno je proglašen i Danom žalosti.

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Pale i Općine Istočni Stari Grad, javnim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama, preduzećima i društvima na području ove dvije općine.

Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima.

Sahrana stradalim majki i kćerki održat će se danas na groblju Ekonomija u Mokrom.

Općinska uprava Pale zamolila je medije da poštuju želju porodice Terzić i da ne prate i ne snimaju trenutak današnje sahrane dvoje članova ove porodice koji su stradali u požaru.

– Ovo je velika tragedija i neizmjerno bolan trenutak za porodicu, njihovu rodbinu, komšije i prijatelje i smatramo da kao odgovorno društvo svi trebamo poštovati njihovu volju, uključujući i medije – saopćeno je iz općinske uprave.

U saopćenju se dodaje da porodica smatra da je riječ o intimnoj situaciji kojoj nije potreban publicitet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.