open-navfaktor-logo
search
Spiskovi sa biroa
Danas ističe rok da se Vladi FBiH dostave zahtjevi za isplatu novca nezaposlenima
Danas ističe rok kantonalnim službama za zapošljavanje da Vladi Federacije BiH dostave zahtjeve za isplatu jednokratne novčane pomoći nezaposlenima sa spiskovima korisnika.
21.11.2022. u 15:06
get url
text

Prema izmjenama Uredbe za pomoć stanovništvu Vlade FBiH, svi nezaposleni koji ispunjavaju uvjete, trebalo bi da dobiju po 100 KM pomoć do 20. decembra, da im se pomoć isplati na transakcijske račune.

- Danas ističe rok da kantonalne službe za zapošljavanje Vladi dostave zahtjeve za isplatu jednokratne novčane naknade uz konačni spisak njenih korisnika za koje imaju valjan podatak o transakcijskom računu a u skladu sa prooduženim rokovima za isplatu pomoći nezaposlenima u Federaciji BiH koji su utvrđeni na sjednici Vlade FBiH 27. oktobra. Tada je izmijenjen član 18c. Uredbe o pomoći stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena - kazala nam je Samira Demirović, direktorica Ureda za informiranje Vlade Federacije.

Dodaje kako prema informacijama iz stručnih službi Vlade FBiH, na osnovu tih zahtjeva, Vlada će utvrditi konačan iznos novca za isplatu jednokratne novčane naknade koji će biti uplaćen svakoj od kantonalnih službi za zapošljavanje.

- Ne postoji niti jedna prepreka da rokovi iz Uredbe ne budu ispoštovani i da nadležne kantonalne službe za zapošljavanje, kako je i predviđeno Uredbom, najkasnije do 20. decembra isplate jednokratnu naknadu. Po donošenju odluke znat ćemo okvirni termin isplate novca prema biroima - kazala nam je Demirović.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.