open-navfaktor-logo
search
Vijeće Evrope
Danas prezentacija novog projekta za borbu protiv trgovine ljudima u BiH
Ukupan fond programa iznosi 41 milion eura, od čega 85 posto finansira EU, a 15 posto Vijeće Evrope
24.10.2019. u 08:01
get url
text

U Sarajevu će danas biti prezentiran novi projekat "Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini", u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope "Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku II".

Cilj jeste predstaviti projekat i njegove očekivane rezultate lokalnim partnerima i ključnim akterima koji se bave borbom protiv trgovine ljudima, informisati širu javnost o glavnom cilju projekta i službeno obilježiti pokretanje njegove implementacije.

"Horizontal Facility" za zapadni Balkan i Tursku II 2019-2022 je inicijativa saradnje Evropske unije i Vijeća Evrope s regijom zapadnog Balkana i Turskom. Program podržava prilagođene reformske procese dogovorene s vlastima, u skladu s relevantnim preporukama i savjetodavnim tijelima Vijeća Evrope, u području ljudskih prava, vladavine zakona i demokratije.

Ukupan fond programa iznosi 41 milion eura, od čega 85 posto finansira EU, a 15 posto Vijeće Evrope.

Glavni cilj projekta "Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini" jeste pružanje podrške institucijama korisnicama u prevenciji i borbi protiv trgovine ljudima kroz jačanje odgovora na trgovinu ljudima i jačim mjerama zaštite žrtava, saopćeno je iz Vijeća Evrope.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.