open-navfaktor-logo
search
Nikšić novi premijer
Danas primopredaja dužnosti u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine
U deset sati trebalo bi da se održi primopredaja dužnosti nove Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, potvrđeno nam je u Vladi FBiH.
03.05.2023. u 09:45
get url
text

- Neće svi ministri prisustvovati primopredaji u Sarajevu jer su pojedini na putu. To će biti jedan sastanak novoizabranih ministara i premijera sa jednim dijelom starih ministara i dosadašnjim premijerom Fadilom Novalićem. Riječ je o jednom kraćem sastanku - kazano nam je.

Pored Sarajeva i u Mostaru se nalazi nekoliko federalnih ministarstava, a među kojima su Ministarstvo trgovine, obrazovanja i nauke. Zatim, energije, rudarstva i industrije i prometa i komunikacija.

- Recimo dosadašnji ministar prometa i komunikacija Denis Lasić će simbolično predati dužnost novom ministru u Mostaru - rekli su nam. 

Novu Vladu Federacije BiH čine premijer Nermin Nikšić, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, unutrašnjih poslova Ramo Isak, ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, prometa i komunikacija Andrijana Katić. Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, za pitanja boraca i invalida predložen je Nedžad Lokmić, zdravstva Nediljko Rimac.

Ministrica obrazovanja i nauke je Jasna Duraković, trgovine Amir Hasičević, rada i socijalne politike Adnan Delić, okološa i turizma Nasiha Pozder, prostornog uređenja Željko Nedić i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.