open-navfaktor-logo
search
Sedmi u ovom mandatu
Davor Šešić napustio SDS, stranka ostala bez još jednog zastupnika u NSRS-u
Davor Šešić napustio je SDS i Klub zastupnika ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a. Do kraja mandata djelovat će kao nezavisni zastupnik.
12.04.2022. u 11:35
get url
text

Ovo je sedmi zastupnik koji je napustio SDS u ovom mandatu, a 12. koji je napustio opozicioni blok u NSRS-u. Šešić je danas kazao da napušta stranku nakon 18 godina, a razlozi odlaska su loša politika i stanje u SDS-u, te je dodao da su te poruke slali i glasači.

- Politika očigledno nema podršku među velikim dijelom glasača i birača, ukazivao sam na to i onda sam prije par mjeseci isključen iz Glavnog odbora - rekao je Šešić.

Rekao je da ne ide protiv SDS-a, da on jeste SDS, ali da kada "udarite u zid, ne možete više tu da budete i birate novi put".

Rekao je da je i sam kritikovao preletače, te da je zbog toga čekao kraj mandata, a da će sa svojim mandatom u narednih par mjeseci raspolagati mimo stranačkog amandmana.

- O svom daljem političkom delovanju obavijestit ću javnost. Bilo je puno ponuda, ali ne želim da trgujem. Danas ne prelazim nigdje, samo izlazim iz SDS-a. Sada ću biti nezavisni zastupnik. Nastavit ću sa konstruktivnom kritikom. Nisam odlučio da li ću ostati u opoziciji ili preći u vladajući blok - rekao je Šešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.