open-navfaktor-logo
search
Skupštinski hitovi
"De franko i de jure": Čelik želi da se osudi javno zezanje DIF-ovaca iz Vlade KS
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i donedavno predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik želi da Skupština KS usvoji Deklaraciju u kojoj se osuđuje spominjanje u negativnom kontekstu studenata i svršenika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.
15.01.2021. u 12:34
get url
text

- Skupština KS najoštrije osuđuje spominjanje u negativnom kontekstu časno zanimanje studenata koji pohađaju ili su završili studije Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Mnogo je pozitivnih primjera gdje su profesori i svršenici Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu dali ogroman doprinos kako u ratu tako i na pozicijama menadžerskim i rukovodećim funkcijama koje su im povjerene, direktori škola, predsjednici vlada, ministri, voditelji i organizatori velikih sportskih takmičenja u našoj domovini, te voditelji sportskih centara – navodi se u deklaraciji koju je Čelik uputio predsjedavajućem Skupštine KS Elvedinu Okeriću i o kojoj bi se zastupnici trebali izjasniti.

VEZANI TEKST - Kljuić: Koliko nova Vlada KS ima nastavnika fizičke kulture, pa to nema nigdje

"De franko i de jure" radi se o tome da Čelik namjerava ovim da se osude javna zezanja na račun Vlade KS, tačnije trojice ministara koji su završili Fakultet za sport i tjelesni odgoj, a što je već postala svakodnevna šala među građanima glavnog grada BiH. 

"Časno zanimanje studenata koji pohađaju ili su završili studije Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu", kako navodi Čelik, ni dosad niko nije spominjao u negativnom kontekstu. Naprotiv, radilo se isključivo o kritikama u manje-više šaljivom tonu na račun kadrovske politike "Četvorke". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.