open-navfaktor-logo
search
Katastrofalna politika
Dedić: Krajina ostavljena na cjedilu zbog ministarskih fotelja čelnika "Trojke"
Migrantska kriza sa kojom se suočava Unsko-sanski kanton direktna je posljedica svjesnog rada Vijeća ministara BiH na štetu države i ustupaka stranaka tzv. "Trojke" u zamjenu za pozicije u vlasti, izjavio je poslanik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Dedić.
10.04.2023. u 11:35
get url
text

U saopćenju za javnost Dedić ističe da je u samo dvije sedmice iz Hrvatske u BiH, i to isključivo u Bihać, prebačeno više od 500 migranata, a očekuje se dolazak još najmanje toliko.

- Ministarstvo sigurnosti i Služba za poslove sa strancima ne reaguju, jer je obje ove institucije "Trojka" predala Dodiku. Već sada se potvrđuju katastrofalne posljedice politike "Trojke" koja je fotelje za svoje kadrove platila predajom sigurnosnog sistema BiH u ruke Milorada Dodika.

Jučerašnjim priznanjem da Hrvatska masovno prebacuje migrante u Bihać i da to "prije nije bio slučaj", ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio je da je Krajina ipak ostavljena na cjedilu od državne vlasti - naglasio je Dedić.

Pozvao je vlast na državnom nivou da hitno počnu "zarađivati plaće koje su nedavno sami sebi povećali" i da zaustave organizovano i ciljano masovno prebacivanje migranata iz Hrvatske u Unsko-sanski kanton.

- Umjesto fotografija i objava za društvene mreže, od predstavnika izvršne vlasti u narednih nekoliko dana očekujemo konkretne korake i mjere na rješavanju ovog problema i ravnomjernoj raspodjeli migranata iz Sporazuma o readmisiji u centre na teritoriji cijele BiH - izjavio je Dedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.