open-navfaktor-logo
search
Organizovali se
Defile djece povodom Dana nezavisnosti BiH u Srebrenici
Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je, nakon prigodnog obilježavanja u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, defileom djece i građana obilježen i u gradu Srebrenici.
01.03.2023. u 13:52
get url
text

 

Više od stotinu djece je sa svojim roditeljima, noseći zastave Bosne i Hercegovine, prodefilovalo kroz grad podsjećajući na značaj i važnost obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

- Drago nam je da smo se i ove godine organizovali i poslali još jednom lijepu sliku iz Srebrenice u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovakvi događaji su postali već tradicija u Srebrenici koju ćemo podržavati - istakao je zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić koji je organizovao i prijem za građane i uposlene u javnim ustanovama, preduzećima i firmama.

- Djeca su ukras svijeta, a naša najljepša slika i prilika iz Srebrenice. Defile je prilika da se okupimo svi na jednom mjestu. Nadam se da će nam se u godinama koje dolaze pridružiti djeca i građani iz cijele naše domovine - kazao je Hariz Alić čije kćerke Azra i Alina svake godine učestvuju u defileu u povodu državnih praznika.
Građani su posebnu pažnju posvetili defileu djece.

- Djeca su naša najveća pobjeda i uspjeh. Mi to pokazujemo i defileom, i vjerujem da nosimo epitet najljepše slike u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine - kazao je Ahmed Hrustanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.